Ca sa putem intelege ce este meditatia si sa fie eliminata orice indoiala in ce priveste calitatile curative ale meditatiei , se cuvine sa ne intoarcem fiecare cu gandul, spre clipele de mare taina ale copilariei si adolescentei, cand priveam fara o tinta precisa, stand la geamul casei sau in parcuri...Eu imi aduc aminte( si mi-e dor), cum dansam cu norii intr-o placuta alunecare, sau intram in joaca neastamparata a pasarelelor, intelegandu-le parca ciripitul vioi, sau urmaream amuzata umbrele, pe care frunzele copacilor le faceau, filtrand razele soarelui printre ele. In acele clipe se producea o forma de meditatie care doar copilaria o poate intelege sau adultul care si-a redescoperit copilul interior.
Anii au trecut si am ajuns aici, incercand sa va vorbesc despre primii pasi in meditatie... Iar dupa acei primi pasi, mai departe folosind cele mai simple explicatii, astfel incat cunoasterea sa vina cat mai natural in sufletele voastre.
Se cuvine sa dau o definitie a meditatiei si una din cele mai placute si apropiate mie este aceasta. Ea este data de OSHO, unul din filozofii cei mai dragi mie si din punctul de vedere al celorlalti, a fost unul dintre cei mai prolifici si controversati invatatori spirituali. El defineste meditatia ca fiind "arta de a fi conştient, conştient de ceea ce se întâmplă în tine şi în jurul tău"
Meditatia este cel mai natural si simplu lucru, este metoda prin care aprindem lumina in noi. Trebuie sa fim constienti si hotarati sa trecem la treaba facand curatenie inauntru nostru. Eliminam astfel deseurile ramase acolo din trecut si care ne blocau din toate punctele de vedere Totodata este declansat mecanismul natural de purificare a corpului.
Contrar a ceea ce se spune, meditatia este de fapt cea mai usoara forma naturala, prin care omul intra in armonie cu sine, cu ceilalti si cu universul exterior. Meditatia se bazeaza pe unul din cele mai simple reguli de viata care spune cam asa: decat sa te lupti cu intunericul, aprinde lumina.
Eu as mai adauga, ca atunci cand esti in mijlocul raului, salvarea este sigura doar daca iti invingi frica si relaxandu- te, te lasi purtat de val. Valul ajunge intotdeauna la mal, iar tu nu iti piezi fortele, inotand contra curentelui.
Beneficiile meditatiei sunt multiple, unele ajungand sa le aflamchir dupa mai timp. Cei ce practica meditatia regulat sunt sanatosi, veseli si zambitori, trec cu usurinta si reusita, peste blocajele intalnite in viata, sunt frumosi si stralucitori. Ei influenteaza in bine pe cei din jur, transmitandu-le acea stare de relaxare si liniste, imbinata atat de minunat cu o limpezire a mintii si o energie constructiva.
Meditatia se poate face de unul singur, cu cei din familie sau in grupuri de meditatie si rugaciune.
Ea poate fi condusa de un intructor de curs, prin meditatii dirijate inregistrate sau pur si simplu fiecare isi canalizeaza lumina interioara pentru eliminarea blocajelor interioare.
Eu sugerez totusi, ca meditatia(mai ales daca nu e punctul tau forte) sa fie macar la inceput dirijata de un maestru sau intructor de curs. Pe parcurs invatandu-se pasii, fiecare are libertatea de a alege ce isi doreste ca e mai bine pentru el.
Mai jos gasiti Muzica de Relaxare- meditatie si Meditatia cu Flacara Violeta, una din cele mai puternice surse de purificare si vindecare prin aceste metode.
Voi trebuie doar, sa urmariti firul muzicii si sa va deschideti interior, pentru eliminarea energiilor negative acumulate din zilele acestea cu mari modificari de vibratie.
Optional, puteti aprinde o lumanare, pentru simbolul a ceea ce reprezinta.
Pozitia in timpul meditatiei este fie in pozitie de lotus cu picioarele incrucisate, fie pe un scaun sau fotoliu cu talpite lipite de podea. In ambele cazuri, spatele trebuie sa fie drept, umerii echilibrati si relaxati, ochii intredeschisi sau inchisi dupa dorinta, gura tinuta putin deschisa, iar limba atinge cerul gurii la baza dintilor incisivi. Mainile se aseaza cu palmele in sus pe genunchi sau apeland la pozitii ale mainilor, ce sunt numite mudras.
Mentinerea coloanei vertebrale in pozitie dreapta in timpul meditatiei este necesara si pentru ca persoana care mediteaza sa nu se miste, dar este totodata si un mod de a facilita circulatia a ceea ce se numeste „energie spirituala”, „respiratia vitala” sau „forta vietii”.
Din experienta personala si a celor care sunt alaturi de mine in sedintele de meditatie, pot sa va spun ca viata este mult mai echlibrata si plina de reusita decat inainte.
Pana data viitoare cand continuam cu incursiunea noastra in lumea fascinanta a meditatiei, va doresc,
LUMINA si IUBIRE.
Terapeut
Alexandra Hinda
Micutul- desene animate
-
La multi ani! Cu bucurie si sanatate.
Vezi mai multe peTeava.ro
sursa:www.peteava.ro
Acum 13 ani
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu