7 iunie 2009

MEDITATIA TACERII


http://tbn0.google.com/images?q=tbn:AM7ERbQzr9febM:https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyU-uD6pbt2_jScKahBV6oZvEhGpBB3kTV8-u7jpggue8v9B883O0Yhc6rVJJqtkNUTRSgCVpHIM_C9PkwO_B7yB2CKK90-3dRtGRDFi3Pu3Fv2_URR4rRI_ynjflG_IPonYLIatiBZzeF/s320/masa-tacerii-Brancusi.jpg

Pentru a auzi vocea Cuvantului, trebuie sa stii sa asculti tacerea lui, s-o inveti mai ales…Daca nu stim sa facem in viata un loc meditatiei tacerii este imposibil sa ajungem la un grad mai inalt…Reculegerea deschide sufletul spre inalt, dar si spre ceilalti.
Sfantul Serafim o precizeaza: „Dobandeste pacea interioara si o multime de oameni isi vor gasi salvarea in apropierea ta.”

Dupa cum vi-ati dat seama ne ocupam astazi de cateva trimiteri scurte, tocmai pentru a gusta din plin sunetul tacerii, spre MEDITATIA TACERII. Este una din cele mai greu de facut, mai ales in acesta epoca in care telefonia mobila este in plina ascensiune, dar telefoanele pot fi indepartate pentru o anumita perioada. Instrumentele de lucru sunt cele pe care le stiti, ca la orice meditatie. In plus, aici se foloseste RUGACIUNEA Domneasca... Te retragi undeva, eliminand orice sursa de comunicare, poti aprinde o lumanare si incepi sa te rogi lasand orice gand, care iti vine in cap sa treaca, considerand ca esti transparent (Lumina trece prin geamul transparent) Rostesti rugaciunea "Doamne, Isuse Cristoase Fiul lui Dumnezeu Miluiete-ma, pe mine Pacatosul" Repetand pana cand tu si rugaciunea deveniti una. In final Rugaciunea poate ajunge la "Isuse, Miluiete-ma". Apoi se trece automat in perioada de ascultarea a tacerii interioare.

Va intrebati de ce este necesara, tacerea? Pentru ca tacerea este ca mai rapida cale de a inlatura din tine orice tulburare, orice stimuli exteriori sau interiori, tot ceea ce ajunge uneori sa ne deranjeze. Pentru ca altfel, toate acestea multiplicandu-se, ajung sa fie obstacole in comunicarea cu Divinitatea. Daca nu lasam deoparte toate acestea ce ajung sa ne descentreze, riscam o imbolnavire spirituala ce duce spre imbolnavirea fizica. In aceste conditii, cand ne simtim imprastiati, in cautare de ceva ce nu stim nici noi, cand se considera ca nu avem destul timp, cand ne simti trasi din toate partile( uneori din cauza noastra aratandu-ne intotdeauna disponibili, fara sa ne lasam liber pentru introspectie si grija strict doar de tine), spunem STOP si facem o zi de neditatie, raintregindu-ne, centrandu-ne , respectandu-ne si iubindu-ne pe noi insine. IN cercati va veti simti ca nou nascuti. In cea mai deplina tacere se produce intr-un mod special si subtil intarirea Sufletului si o insanatosire spirituala. MEDITATIA TACERIIare un efect terapeutic extraordinar. O putem folosi atunci cand suntem acuzati pe nedrept si decat sa ii raspunzi in acel moment de suparare mai bine te retragi cu credinta nestramutata ca "Adevarul iese la suprafata, ca uleiul deasupra apei". In acest fel poti usor sa te centrezi si sa primesti ajutorul Divin.

„Cat nu ne inselam gandindu-ne ca linistea constituie neaparat desertul, vidul, absenta oricarei activităti, a oricarei creatii, intr-un cuvant, neantul! In realitate, exista liniste si liniste, si intr-o maniera generala putem afirma ca exista doua categorii: cea a mortii si cea a vietii superioare. Despre linistea vietii superioare vorbim aici si pe ea trebuie să o intelegem. Această liniste nu este o inertie, ci o lucrare intensa ce se implineste in mijlocul unei armonii perfecte. Ea nu este nici vid, nici absentă, ci o implinire comparabila cu aceea simtita de fiintele unite de o mare iubire si care traiesc ceva atat de profund ce nu poate fi exprimat nici prin gesturi, nici prin cuvinte. Linistea este o calitate a vietii interioare.”

Mai jos aveti varianta electronica a cartii lui Omraam Mikhael Aivanhov- CALEA TACERII.

Omraam Mikhael Aivanhov-Calea Tacerii

Tacerea interioara ilumineaza
Tacerea interioara, descoperita si traita profund şi cu adevarat ii va revela celui care mediteaza adevarul iluminator. Ceea ce ne poate propulsa aici, este doar un salt spiritual, o elevare a nivelului nostru predominant de constiinta.




LUMINA SI IUBIRE

ALEXANDRA HINDA

Niciun comentariu: