28 octombrie 2009

Glasul inimii....


Uneori cuvintele sunt de prisos atunci cand oameni talentati, stiu sa exprime totul, prin magia notelor muzicale...
PROCONSUL- Asculta-mi inima!

27 octombrie 2009

LECTII ....



Mai jos aveti unul dintre raspunsurile in legatura cu articolul "Meditatia Toamnei". Multumesc Liliana!
In urmatoarele zile va redau o parte din parerile celor care mi-au scris.

"LECTIA POMILOR
Ati simtit cat de gingas si rascolitor de amintiri este mirosul Toamnei? Daca sunteti atenti si va propuneti sa il simtiti, o sa vedeti cum din adancurile memoriei voastre vor veni amintiri de demult, veti retrai in fractiuni de secunda momente ale copilariei, veti simti aroma momentelor voastre cele mai frumos tulburatoare sau a nostalgiilor care v-au traversat existenta. Mirosul Toamnei este inconfundabil. El este alcatuit de mirosul frunzelor uscate, al sevelor care se retrag, al Pamantului abia incalzit de razele Soarelui si udat de ceata zorilor, de mirosul crizantemelor si a tufanelelor care infloresc bogat. Si in toata aceasta minune, LECTIA POMILOR pare a fi mai profunda decat oricand. Rezervati-va cateva clipe in fiecare zi, pentru a o constientiza si a-i asimila intelepciunea. Lectia pe care pomii ne-o ofera toamna este gratia, cu care stiu sa se retraga in sine. Gingasia cu care renunta la fiecare frunza , nu inainte de a o umple cu frumusetea culorilor calde de galben, rosu , marouri in toate nuantele , asternand la picioarele noastre o lumina aurie peste care calcam si care nestiut de noi, ne umple cu speranta unei viitoare renasteri. Oferiti-va cateva clipe sa observati cat de lin cade o frunza, fara sa reproseze vietii ca o face sa se desprinda de pe ramura si cum, in timp ce moare ne mai umple inima cu o picatura de culoare, cu un strop de splendoare, care ne va incalzi mereu inima cu o amintire frumoasa. Asa ar trebui sa fie si retragerea noastra din aceasta lume, atunci cand momentul natural al plecarii noastre va veni! Sa mai adresam un suras frumos celor care ne asista, lumii pe care o lasam in urma, existentei pe care o incheiem! Sa mai impodobim aceasta existenta cu un ultim gand intelept, cu o picatura de iubire, cu un sentiment inaltator, cu un multumesc fermecator si cu o binecuvantare luminoasa, stiind ca doar ne retragem o vreme, pentru a renaste candva mai frumosi, mai buni, mai iubitori! Sa invatam de la pomi cum sa facem din retragerea noastra, atunci cand va fi ea sa fie, un cantec de lebada atat de frumos, atat de maret incat intreaga Lume sa se simta incurajata si plina de speranta. Din cand in cand, opriti-va cateva clipe din framantarile voastre si ascultati ce va invata acesti Intelepti care sunt Pomii! Ei ne invata cum sa inflorim , cum sa rodim frumuseti si lucruri utile pentru viata, ne invata cum sa plecam cu demnitate si cum sa revenim la viata , stralucind! Ei ne vorbesc despre maretia trecerilor si despre bucuria de a fi frumos, in orice ipostaza a vietii! Apropo de mirosul frunzelor uscate ale toamnei, el vindeca depresiile, tristetile noastre.
Cand aveti ocazia faceti macar 3 respiratii, constientizand ca inspirand, duceti aceasta mireasma a toamnei in Manipura, chakra din zona plexului solar si, expirand, ganditi-va ca oferiti intregii lumi energia curajului de a fi si bucuria de a trai viata!"


E minunata invatatura pe care o primim in fiecare clipa de la natura.

Zile senine in sufletele voastre.

19 octombrie 2009

Meditatia toamnei



Suntem in zilele lui Octombrie, in plina toamna. Aseara am avut o discutie interesanta cu un prieten, despre frigul ce a venit in plina forta in aceasta luna.Bunul meu prieten imi spunea ca lui ii place caldura verii si ar vrea sa fie numai vara...Ce parerea aveti voi...? Ce importanta au anotimpurile in acord cu ciclurile vietii? Eu va solicit ajutor in a da explicatiile de rigoare celor care isi pun astfel de intrebari. Poate asa isi va da seama fiecare dintre noi ce mare valoare are ziua de azi cu tot ceea ce este ea. Astept raspunsurile voastre multumindu-va cu anticipatie. Va las acum cu muzica de relaxare pe care natura ne-o ofera cu atat de mare generozitate.
Lumina si Iubire!
Alexandra Hinda